Ak chcete spraviť niečo pre svoje kĺby, uvarte si huspeninu. Ak vám táto trasľavá mäsová pochúťka nejde popod nos, vydajte sa sladkou cestou a pripravte si želatínový zákusok. Napríkald panna-cottu, alebo farebné želé.

Lahodná panna cotta v tak trochu brutálnej verzii.
Lahodná panna cotta v tak trochu brutálnej verzii.
Zdroj: Profimedia.sk

 

Červy aj oči

Keďže ešte doznieva halloweenská atmosféra, môžete dať raceptom trochu strašidelný nádych. Napríkald želé pripravené podľa návodu zafarbiť  sýtou potravinárskou farbou a než stuhne, zaliať do neho povedzme gumové červy, alebo menej odpudivé medvedíky. Panna cotta je síce trochu zložitejší dezert, ale tiež to nie je veľká veda.

Do hrnca s hrubším dnom vlejte liter sladkej smotany, pridajte 6 PL kryštálového cukru a vanilkové semiačka. Varte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Šľahačku miešajte, aby nezovrela. Medzitým si nechajte napučať 6 kusov plátkovej želatíny v troche vody. Vyžmýkajte ich a pridajte do smotany a miešajte, kým sa nerozpustí. Trvá to iba chvíľu. Pozor, želatína sa nesmie variť. Krém hneď vylejte studených do mištičiek, alebo do formy na srnčí chrbát. Ak chcete halloweenskú verziu, vyberte si okrúhlu misku. Panna cotta musí stuhnúť v chladničke minimálne šesť hodín. Potom ju vykloptena tanier   do krvavého lôžka z malinovéhoy pyré a odzobte plákom kiwi. Ako zreničku použite čučoriedku  alebo tmavý cukrík.