Žltú múčku vyrobenú z hrachu bežne dostať v bio obchodoch, ale aj v lekárňach či cez e-shopy. Je zdravá, ľahko stráviteľná a skvele chrumká.
Stačí iba najemno mletý hrach zmiešať s trochou vody, aby vzniklo cestíčko hustoty majonézy a môžete obaľovať. Dôležité je však vyprážať na poriadne vrelom oleji a použiť ho veľké množstvo. Ak oleja dáte málo, vyprážaná potravina ho schladí a on do nej vsiakne. 

Namiesto zápražky

Hraškou môžete aj zahusťovať „zapražené “ polievky  a omáčky. Veľmi dobrá je v nátierkach, v bezlepkovom stravovaní nahradí múku a vajcia v zapekaných jedlách, palacinkách a dokonca aj v leče.  Veľmi dobrá je aj s tofu. Obaľte ho v plátkoch morských rias, obaľte v hraške a vypražte. Budte mať zdravú a rýchlu  pochúťku.