Logo
Reklama

Afganci si ma uctili ako hosťa. Mala som právo sedieť s mužmi pri obede, hovorí Zuzana Letková

Zuzana Letková navštívila pracovne viaceré časti Afganistanu. Takto vyzeral obed v kábulskej reštaurácii. Zuzane v Afganistane chutilo, tu sú jej top recepty: „Baklažán zapečený s rajčinami, servírovaný na čerstvom jogurte s nasekanou čerstvou mätou, ryža ochutená kešu orieškami, hrozienkami a kúskami mrkvy s dusenou jahňacinou alebo kebab, teda kúsky mäsa opečené na uhlíkoch. Chutilo mi aj kyslé mlieko so soľou a s korením s nakrájanou uhorkou. V horúcich dňoch je to veľmi osviežujúce.“

Zdroj: Zuzana Letková

Reklama
Reklama

Afganistan, ktorý si vyslúžil pozornosť celého sveta tým, že ho definitívne ovládli radikálni islamisti, nie je práve bežnou turistickou destináciou.

Diskusia

(0)

Autor článku

Pracovala pre porevolučné noviny Verejnosť, potom pre Telegraf, Nový čas a v Šarme je od jeho prvého vydania. Baví ju svet šoubiznisu, publicistiky, zdravotných tém aj ľudských príbehov.
Výber pre vás