Vajcia aj parmezán patria medzi základné kamene zdravej výživy. Nemajú veľa kalórií,  slávny taliansky syr sa vám navyše postará o prísun vápnika pre kosti a zuby. Pripravte si z nich originálny recept, ktorý sa vo svete gastronómie nazýva Orsini vajcia . Žltko na snehovej pusinke je naozaj veľmi efektné. Pritom postup je veľmi jednoduchý.

Vajce na obláčiku

Veľa na túto ľahučkú vzdušnú pochúťku nepotrebujete. Ako prvé si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Potom opatrne oddeľte žĺtko od bielka a vyšľahajte tuhý sneh so štipkou soli. Lyžicou vytvarujte na plechu s papierom na pečenie, ktorý ste potreli maslom, hniezda s jamkou, do ktorých vložíte lyžicou žĺtok. Dajte zapiecť .

Toto je originálny repect na Orsini vajcia. Ak však do snehu pridáte ešte nastrúhaný parmezán, výrazne zvýšite úroveň pochúťky. Parmezán opatrne pridávajte až do poriadne tuhého snehu, pozor, aby vám "nespadol".  Dobré je hniezda najprv 2-3 minúty predpiecť, až potom umiestniť žĺtky a ešte piecť, kým nestuhnú podľa vašej chuti. Potom hniezda premiestnite na tanier, prípadne na topinku.

 Dobrý tip: Do snehovo-syrovej zmesi môžete pridať aj drobné kúsky šunky.