Vaše tirmisu bude rovnako lahodné, ak namiesto mascarpone použijte jemný tvaroh. A ďalšou netradičnou ingredienciou je citrón, ktorý tento sladký dezert prekvapujúco nakopne a odľahčí. Na vrch nemusíte dať záveje kakaa, namiesto neho použite napríkald maliny, alebo čučoriedky. Ak si tiramisu pripravíte v pohári, môžete tieť použiť menej piškót. 

Citrónovo-tvarohové tiramisu

 Potrebujete naň  väčšie balenie podlhovastých piškót, 600 g jemného tvarohu, 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu krupicového cukru, 1 lyžicu vaječného likéru, šťavu z jedného citróna, 2 lyžičky medu, uvarenú osladenú káva, mandľový likér, 2-3 lyžice granka alebo horkého kakaa.

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Ochutíme medom, vaječným likérom, pridáme tvaroh a spolu premiešame. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh a po častiach vmiešame do vymiešanej masy. Vychladenú kávu ochutíme mandľovým likérom. Do misy ukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve, natrieme časť plnky a posypeme grankom alebo kakaom. Postup opakujeme až do naplnenia misy. Misu odložíme do chladu na 10-12 hodín.