Leto je síce len na začiatku, v záhrade sa však už dajú zbierať prvé plody. Jahody a rebarbora dokonca pomaly končia, maliny a cukiny, naopak, štartujú.

Jahodový cobbler

S letným ovocím sa dá čarovať.
S letným ovocím sa dá čarovať.
Zdroj: Archiv

 

Cesto:

250 g hladkej múky

50 g kryštálového cukru

1 balík prášku do pečiva

1 lyžička škorice

100 g masla

1 vajce

100 ml smotany na šľahanie

štipka soli

Plnka:

700 g jahôd

3 lyžice kryštálového cukru

1 lyžička škorice

1 vanilkový struk

citrónová šťava

Postup:

Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké cesto. Odložíme ho vo fólii na chvíľu do chladničky. Medzitým v rovnakej miske zmiešame nakrájané jahody, cukor, škoricu, semienka z vanilkového struku a pár kvapiek citrónovej šťavy.

Zapekaciu misu vytrieme maslom, navrstvíme jahodovú zmes a navrch rovnomerne poukladáme malé bochníčky z cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Podávame ešte teplé so zálievkou z jogurtu, prípadne so zmrzlinou alebo s osladenou smotanou.