Olivový olej: Obsahuje prospešné omega-3 mastné kyseliny. Jedy v črevách sa vstrebávajú do oleja a vylučujú von z tela.

Cesnak:Tento výrazne aromatický zázrak je jednou z najlepších detoxikačných potravín. Stimuluje pečeň k produkcii detoxikačných enzýmov, ktoré pomáhajú filtrovať toxické zvyšky zo zažívacieho ústrojenstva.

Orechy: Rovnako aj rôzne semienka. Zaraďte do jedálneho lístka tekvicové, sezamové, slnečnicové a ľanové semienka, vlašské orechy alebo mandle. Robia zázraky!

Ovocie: Je ľahko stráviteľné, takže žalúdok ho bez problémov prijme v akejkoľvek podobe. Pomáha vyplavovať toxíny z tela, obsahuje množstvo antioxidantov, živín, vlákniny a dôležitých vitamínov. Ideálne je najmä citrusové ovocie. Vypite každé ráno nalačno pohár teplej vody s citrónom. Konzumujte veľa citrónov. Podporujú čistenie pečene.

Šťavy z ovocia a zo zeleniny: Treba ich piť asi 30 minút pred jedlom, vtedy majú najlepší účinok. Môžete do nich pomixovať napríklad medvedí cesnak, mladé listy púpavy alebo žihľavy.

Zelený čaj: Obsahuje antioxidanty, odplavuje z tela škodlivé látky.

Tip glancu- Fazuľa mungo: Je obľúbená už tisícročia ajurvédskymi lekármi, lebo je ľahko stráviteľná. Je to olivovozelená fazuľa, chuťovo pripomína zelený hrášok.

Obsahuje množstvo železa, mangánu, horčíka, draslíka, fosforu a vitamínov skupiny B. Absorbuje toxické zvyšky z črevnej steny. Používa sa varená do zeleninových jedál, polievok a šalátov.