Potrebujeme
- 2 šálky čerstvých mätových listov, dobre umytých
- 1/2 šálky čerstvých bazalkových listov
- 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
- 1/4 šálky vlašských orechov alebo píniových orieškov
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky extra panenského olivového oleja
Postup
Do výkonného mixéra pridáme mätové listy, bazalkové listy, parmezán, orechy a cesnak. Mixujeme, kým nie sú suroviny jemne nasekané. Pri mixovaní pomaly prilievame olivový olej, kým nie je pesto hladké a dobre premiešané. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Mätové pesto je najlepšie konzumovať čerstvé, ale môže byť uložené v chladničke v dobre uzavretom pohári s vrstvou olivového oleja na vrchu, aby sa zabránilo hnednutiu.