Potrebujeme​
 
-        2 šálky čerstvých mätových listov, dobre umytých
-        1/2 šálky čerstvých bazalkových listov
-        1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
-        1/4 šálky vlašských orechov alebo píniových orieškov
-        2 strúčiky cesnaku
-        Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
-        1/2 šálky extra panenského olivového oleja

Mätové pesto
Zdroj: Shutterstock

Postup
 
Do výkonného mixéra pridáme mätové listy, bazalkové listy, parmezán, orechy a cesnak. Mixujeme, kým nie sú suroviny jemne nasekané. Pri mixovaní pomaly prilievame olivový olej, kým nie je pesto hladké a dobre premiešané. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Mätové pesto je najlepšie konzumovať čerstvé, ale môže byť uložené v chladničke v dobre uzavretom pohári s vrstvou olivového oleja na vrchu, aby sa zabránilo hnednutiu.