Potrebujeme​
 
-        1 šálku gréckeho jogurtu
-        1 strednú uhorku
-        2 strúčiky cesnaku
-        1/4 šálky nasekaných čerstvých mätových listov
-        1 lyžica olivového oleja
-        1 lyžička citrónovej šťavy
-        Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Mätu nakrájame na drobné kúsky.
Zdroj: Shutterstock

Postup
 
Olúpanú uhorku nastrúhame na hrubo a vložíme do gázy alebo tenkej utierky. Vytlačíme prebytočnú vodu, aby tzatziki neboli príliš riedke. V mise zmiešame grécky jogurt s uhorkou. Pridáme pretlačený cesnak, nasekané mätové listy, olivový olej a citrónovú šťavu. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Pred podávaním necháme v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute spojili.