Kaleráb patrí medzi hlúbové druhy zeleniny, ktoré sú už stáročia vyskytujú stredoeurópskom priestore. Plne im vyhovuje naše podnebie a prostredie hlavne na jar a jeseň. Existuje veľa druhov a odrôd kalerábu najčastejšie zelenej alebo fialovej farby. Kaleráb patrí do rodiny kapustových rastlín spoločne s kapustou, kelom, kelom kučeravého, karfiolom a brokolicou.

Kaleráb je bohatý nielen na minerály ako je meď, draslík, mangán, železo, kalcium, ale rovnako obsahuje aj vitamín C, B- vitamíny, vitamín A a vitamín K. Jeho dôležitou súčasťou je vláknina, fytochemikálie a karotenoidy.

Dôvody, prečo si dopriať kaleráb

·         spevňuje pokožku i vlasy

·         pozitívne vplýva na imunitný systém

·         podporuje krvotvorbu

·         pomáha redukovať hmotnosť

·         zlepšuje koncentráciu

·         posilňuje srdce a stimuluje okysličenie organizmu

·         pomáha zvyšovať koncentráciu

·         zlepšuje náladu a je účinným prostriedkom boja proti stresu

·         znamená okamžitý prílev energie