Skvelý šalát z pohánky, tuniaka, avokáda a cottage cheese. Je naplnený bielkovinami, vitamínmi a minerálmi, obsahuje tiež komplexné sacharidy a zdraviu prospešné tuky. Tuniakovo-avokádový šalát s cottage cheese a pohánkou sa skvele hodí na obed či na večeru. S týmto šalátom nemusíte ani stratiť pol dňa v kuchyni. Príprava je jednoduchá a môžete ho podávať aj teplom alebo studenom stave.

Ingrediencie

350g cottage cheese
300g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
100g suchej pohánky
2 avokáda
paradajky
1 PL cesnakového korenia
štipka soli
Postup
1.    Pohánku prepláchneme, zalejeme dvoma dielmi vody a uvaríme domäkka (zhruba 15 minút).

2.    Uvarenú pohánku zmiešame s tuniakom zbaveným šťavy, avokádom nakrájaným na kocky, soľou, cesnakovým korením a nakoniec aj s cottage syrom.

3.    V prípade záujmu môžeme pridať paradajky či sušené paradajky.

4.    Šalát môžeme podávať teplý alebo studený.