Ak máte nádchu, kašeľ, virózu, vyskúšajte recept našich babičiek a uvarte si cibuľový čaj. Vylepšite ho však o najnovšie výskumy lekárov. Použite naň nešúpanú cibuľu. Pod šupkou je totiž najúčinnejšia látka, o ktorú by ste prišli. Odstráňte iba vrchnú, suchú vrstvu , čerstvejšiu šupku rozhodne nezahoďte!  Aby to nebolo také nechutné, vylepšite čaj nielen medom, ale aj voňavým klinčekom, škoricou či zázvorom. Kto to má rád, môže pridať mlieko či dokonca maslo, ktoré do čaju bežne dávajú napríklad v Indii.

Ako na to: Nakrájajte dve neolúpané cibule, pridajte niektorú z voňavých korenín, zalejte pollitrom vriacej vody a nechajte štvrť hodiny lúhovať. Potom už môžete osladiť medom, ktorý v teplej tekutine nestratí liečivé účinky. Ak máte dráždivý suchý kašeľ, práve teraz môžete pridať i kúsok masla.

Slaný cibuľový čaj  

Znie to čudne, ale táto kombinácia je veľmi účinná v boji s kašľom aj prechladnutím. Nakrájajte jednu malú nešúpanú cibuľu a kúsok zázvoru na plátky, pridajte jednu až dve lyžičky zeleného čaju. Dajte zovrieť vodu, narátajte do 30 a zmes zalejte a nechajte 5 minút lúhovať. Preceďte, trochu posoľte a popíjajte po malých dúškoch.