Na jednoduchý recept potrebujete hlavne bravčové rebierka a poriadku kyticku mätových lístkov. Stačí pár minút a budete mať chrumkavú pochúťku, po ktorej sa len zapráši.

Rýchlo a horúco

Na čísnnskej kuchyni je sympatická jej rýchlosť. Jedlo máte hotové bleskove. Teda, ak máte dobre rozpálený wok, potom už smaženie naozaj trvá minúty. Na rebierkach s mätou najdlhšie trvá marinovanie v bielku so sójou. Asi hodinu.

 A ako na to? Najlepšie je poprosiť mäsiara, aby vám rebierka nasekal asi na päť centimetrové kusy. nesmú byť väčšie, inak s aza pár minút neprepečú.

Podľa množstva ich marinujte vo vaječných bielkoch, ktoré trochu našľaháte vidličkou a pridáte poriadne množstvo sójovej omáčky. Keďže je slaná, mäso už netreba soliť.

Keď kúsky rebierok dobre nasiaknu marinádou, rozpáľte wok a až potom nalejte olej . Nešetrite ním, aby v ňom mäso plávalo. nebojte sa, keď bude vrelý, nevsiakne sa do jedla!

Keď sa olej poriadne rozpáli, vhoďte do neho opatrne odkvapkané rebierka a teplotu stíšte.Olej bude stále vrelý, ale mäso sa nepripáli. Vidličkou kúsky mäsa zelepného bilekom oddeľujte od seba nechajte ich zozlatnúť. Celkom za záver pridajte niekoľko hrstí nahrubo posekanej mäty a nechajte ju tam za stále miešania  pár sekúnd, aby ochrumkavela, ale nespálila sa. Ihneď podávajte, ryžu a nie nepotrebujete.