Máte počas dlhých dní v karanténe problémy s prejedaním sa? Pomôže vám tvaroh. Zasýti, nepovzbudzuje chúťky ako chipsy či čokoláda a dá sa pripraviť na množstvo spôsobov.

Ideálna večera

Tvaroh si môžete vybrať podľa chuti. Nemusíte nutne kupovať odľahčené verzie, aj tučný tvaroh je dobrý. Najmä ako dezert, pretože už nepotrebuje iný tuk ani cesto. Stačí ho pokvapkať trochou medu či javorového syrupu a poriadne posypať mrazenými malinu. Po pár minútach máte dezert hodný luxusnej cukrárne a s málom kalórí.  Navyše tvaroh prospieva pečeni.

Ak prefeujte slané jedál, spravte si z neho slanú pomazánku s cibuľko, paprikou, môžete pridať grécky biely jogurt, vajce.... Namiesto chleba si nakrájajte na prúžky mrkvu, či kaleráb  a naberajte si nimi pomazánku. Ak budeme striedať takéto slané a sladké tvarohové večere, kilá sa na vás nenalepia.

Vyskúšajte: TVAROHOVÁ PENA S MALINAMI

Potrebujete: 200 ml smotany na šľahanie, 500 g nízkotučného tvarohu, 50 g kryštálového cukru, 50 g jemnej horkej čokolády, 250 g malín

Postup: Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha. 500 g tvarohu vymiešame s cukrom a opatrne doň vmiešame vyšľahanú smotanu. Tvarohovú hmotu rozdelíme do 4 dezertných pohárov. Tvarohovú penu pred podávaním ozdobíme malinami a čokoládovými hoblinkami nastrúhanými z horkej čokolády.