Mrazená torta trio

Efektný dezert je veľmi jednoduchý
Zdroj: Archív NMH

Potrebujete:

250 g kyslej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 3 lyžice granka, 3 lyžice instantnej kávy, 3 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g čokolády na varenie

Postup:

V jednej mise vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom. V druhej zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a obe smotany spolu zmiešame.

Smotanovú zmes rozdelíme na tri časti. Jednu necháme neochutenú, do druhej zamiešame granko, do tretej instantnú kávu.

Silikónovú formu na biskupský chlebíček vylejeme najprv grankovou smotanou. Na ňu nahrubo nastrúhame tretinu čokolády. Na to nanesieme bielu smotanovú časť a zopakujeme vrstvu strúhanej čokolády. Dezert zakončíme kávovou časťou posypanou zvyšnou strúhanou čokoládou. Formu vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Pred podávaním krátko ohrejeme dno formy, tortu vyklopíme na servírovací tanier a nakrájame na plátky.