Snehová torta s jahodami

Potrebujeme: 6 bielkov
300 g kryštálového cukru
2 lyžice octu
3 lyžice kakaa
100 g horkej čokolády
750 ml šľahačkovej smotany
jahody alebo iné drobné ovocie (maliny, černice, ríbezle a i.)

Postup:

- Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. V mise dotuha šľaháme bielky, postupne pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme 1 až 2 lyžice octu a zamiešame. Našľahaný sneh zosklovatie, zhustne a drží tvar. Pridáme kakao preosiate cez sitko a polovicu nejemno nasekanej čokolády. Všetko spolu premiešame.

- Z masy na papier vytvarujeme korpus v tvare kruhu, ale nie celkom od okraja po okraj, lebo vytvorený korpus pri pečení trochu zväčší objem. Pri vložení plechu do rúry znížime teplotu zo 180 na 150 stupňov Celzia a pečieme 75 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a oddelíme papier na pečenie.

- Šľahačku vyšľaháme, navrstvíme na korpus a posypeme ovocím a zvyškom posekanej čokolády.

Snehová torta
Snehová torta
Zdroj: Archív