Karfiolovo-šampiňónové placičky
1 väčší karfiol
soľ
1 cibuľa
200 g čerstvých šampiňónov
100 g strúhaného eidamu
100 až 150 g detskej krupice
3 vajcia
hrsť nasekanej pažítky
mleté čierne korenie
olej
ovsené vločky na obaľovanie
maslo na poliatie
Postup:
- Karfiol umyjeme a uvaríme domäkka v slanej vode. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a podusíme ich. Uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme podusené šampiňóny, krupicu, nastrúhaný syr, žĺtky, nasekanú pažítku, osolíme, okoreníme a premiešame.
- Do zmesi opatrne vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Mala by nám vzniknúť kompaktná hmota, ak je riedka, pridáme trochu krupice. Ovsené vločky pomelieme. Z pripravenej masy urobíme menšie guľky, obalíme ich v pomletých ovsených vločkách.
- Na dno pekáča dáme rozohriať olej, guľky doň naukladáme, rukou jemne roztlačíme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po chvíľke medailóniky na pekáči otočíme, aby sa opiekli aj z druhej strany. Ak by sa nám zdali suché, môžeme ich pokvapkať roztopeným maslom.