Potrebujeme
- 6 zrelých paradajok
- 1 uhorka
- 1 malá cibuľa
- 1 červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica vínneho octu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- voda alebo zeleninový vývar podľa potreby
Postup
Začneme tým, že zrelé paradajky nakrájame na štvrtinky, prípadne zbavíme semienok. Aj uhorku, cibuľu a papriku nakrájame na menšie kúsky. Cesnak olúpeme a pretlačíme. Všetky tieto ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať trochu chladenej vody alebo zeleninového vývaru. Do polievky pridáme olivový olej, ocot, soľ a čierne korenie podľa chuti. Mixujeme ešte pár minút. Polievku prelejeme do misky a necháme ju aspoň 2 hodiny v chladničke, aby sa všetky chute prepojili a polievka sa pekne ochladila. Pred podávaním ju môžeme posypať trochou nakrájanej červenej cibule alebo čerstvej petržlenovej vňate.