Potrebujeme
 
-        6 zrelých paradajok
-        1 uhorka
-        1 malá cibuľa
-        1 červená paprika
-        2 strúčiky cesnaku
-        3 polievkové lyžice olivového oleja
-        1 polievková lyžica vínneho octu
-        soľ a čierne korenie podľa chuti
-        voda alebo zeleninový vývar podľa potreby

Použite čerstvé paradajky.
Zdroj: Shutterstock

Postup
 
 
Začneme tým, že zrelé paradajky nakrájame na štvrtinky, prípadne zbavíme semienok. Aj uhorku, cibuľu a papriku nakrájame na menšie kúsky. Cesnak olúpeme a pretlačíme. Všetky tieto ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať trochu chladenej vody alebo zeleninového vývaru. Do polievky pridáme olivový olej, ocot, soľ a čierne korenie podľa chuti. Mixujeme ešte pár minút. Polievku prelejeme do misky a necháme ju aspoň 2 hodiny v chladničke, aby sa všetky chute prepojili a polievka sa pekne ochladila. Pred podávaním ju môžeme posypať trochou nakrájanej červenej cibule alebo čerstvej petržlenovej vňate.