Morčacie stehná s batatmi a orechmi
Potrebujeme:
800 g morčacích stehien
olivový olej
1 citrón
1 lyžičku medu
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžičku miešaných byliniek
3 bataty
250 g kyslej smotany
1 hrsť vlašských orechov
Mäso naklepeme, nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme olej, med, bylinky, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko poriadne premiešame a necháme v chladničke marinovať aspoň hodinu.
Bataty očistíme, nakrájame na veľkosť mäsových kúskov, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a premiešame.
Preložíme do zapekacej misy, pridáme marinované mäso a premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút.
Podávame preliate kyslou smotanou a posypané nasekanými orechmi.