Morčacie stehná s batatmi a orechmi

Potrebujeme:

800 g morčacích stehien

olivový olej

1 citrón

1 lyžičku medu

soľ

mleté čierne korenie

1 lyžičku miešaných byliniek

3 bataty

250 g kyslej smotany

1 hrsť vlašských orechov

Mäso naklepeme, nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme olej, med, bylinky, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko poriadne premiešame a necháme v chladničke marinovať aspoň hodinu.

Bataty očistíme, nakrájame na veľkosť mäsových kúskov, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a premiešame.

Preložíme do zapekacej misy, pridáme marinované mäso a premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút.

Podávame preliate kyslou smotanou a posypané nasekanými orechmi.