Potrebujeme
- 1 tortila (najlepšie celozrnná)
- 2 vajcia
- 50 g šunky alebo slaniny
- 1 malá červená paprika
- 1 malá cibuľa
- 50 g strúhaného syra (napríklad čedar alebo mozzarella)
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napríklad petržlen alebo koriander)
- 1 lyžička olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Postup
Začneme prípravou zeleniny a mäsa. Cibuľu a červenú papriku olúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Ak používame šunku, nasekáme ju na malé kocky. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu a červenú papriku. Restujeme, kým nezačnú byť mäkké. Pridáme šunku alebo slaninu a smažíme, kým nie sú kúsky dobre opečené. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme k nim soľ a korenie podľa chuti. Potom vajcia vylejeme na panvicu k zelenine a šunke a miešame, kým nezískame jemne varenú vajíčkovú zmes. Tortilu mierne zohrejeme. Potom na ňu pridáme vajíčkovú zmes, posypeme strúhaným syrom a nasekanými čerstvými bylinkami.