Potrebujeme
 
-        2 zrelé avokáda
-        50 g nesladeného kakaového prášku
-        4 polievkové lyžice medu alebo agávového sirupu
-        1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
-        Štipka soli

Postup
 
Avokádo rozkrojíme na polovicu, odstránime kôstku a s pomocou lyžičky vyberieme dužinu avokáda a vložíme ju do mixéra. Pridáme kakao, med alebo agávový sirup, vanilkový extrakt a štipku soli. Mixujeme, kým zmes nebude úplne hladká a dobre premiešaná. Ak je príliš hustá, môžeme pridať trochu vody alebo mlieka na dosiahnutie želanej konzistencie. Keď je mousse hotový, rozdelíme ho do pohárov alebo misiek a necháme v chladničke tuhnúť aspoň hodinu. Pred podávaním môžeme mousse ozdobiť napríklad čerstvým ovocím alebo nastrúhanou čokoládou.