Kristína má vlastný recept aj na toto tradičné jedlo: "Nie je to naša slovenská plnená paprika, ktorá pláva v paradajkovej omáčke a ktorú tak milujem, ale je to príjemná zmena: zelené papriky plnené zmesou mexickej zeleniny a mäsom."

Paprika plnená korenistým kuracím mäsom

Plnená paprika
Zdroj: Archív K.K.


4 zelené papriky
1 PL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150g kuracích pŕs
2 ČL čili
1 ČL rasce
soľ a korenie
pol hrnčeka dlhozrnnej ryže
1 hrsť čerstvého koriandru
1 PL limetovej šťavy
trištvrte hrnčeka strúhaného čedaru
kokosová smotana (na servírovanie)
1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Papriky vydlabeme a zbavíme jadierok, buď ich necháme v celku a budeme ich plniť tak, alebo ich pozdĺžne nakrájame na malé krúžky, ktoré budeme plniť.

2. Cibuľu nakrájame na drobno a kuracie prsia dáme variť do vriacej osolenej vody. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. V miske zmiešame cibuľu, cesnak, čili, rascu, soľ a korenie. Podlejeme trochou olivového oleja a vytvoríme tak marinádu na mäso.

3: Keď budeme mať mäso uvarené, necháme, aby trochu vychladlo a buď dvoma vidličkami, alebo rukami ho natrháme na tenké vlákna. Tieto vlákna následne prihodíme do misky s marinádou a dôkladne premiešame. Medzi tým si dáme variť ryžu podľa návodu.

4. Nachystáme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Papriky naň poukladáme a začneme ich plniť mäsom. Posypeme strúhaným čedarom a dáme zapiecť do rúry približne na 10 až 15 minút, kým syr nebude chrumkavý.

5. Po zapečení necháme mierne vychladnúť, pokvapkáme limetovou šťavou, kokosovou smotanou a ozdobíme čerstvým koriandrom. Servírujeme s ryžou.