Veľa ľudí si dáva lasagne s mletým mäsom a v paradajkovej omáčke, Kika však má iný tip: "Boli by ste prekvapení, ako dobre môžu chutiť lasagne bez mäsa. Keď som ich pripravila prvýkrát, všetci boli skeptickí, lebo to nie je tá dobrá „klasika“, ale nakoniec ostali veľmi milo prekvapení. Jednoznačne odporúčam vyskúšať aj zarytým mäsožravcom."

Lasagne môžu byť z mäsa aj zeleniny.
Zdroj: Archív K. K.

Lasagne plnené špenátom a ricottou

1 balenie bezlepkových cestovín – lasagne
2 balenia mrazeného krájaného špenátu
1 balenie syra ricotta
2 hrnčeky strúhanej mozzarelly
štvrť hrnčeka strúhaného parmezánu
1 vajce
1 hrsť čerstvej bazalky
pol ČL soli
pol ČL cesnakového prášku
2 hrnčeky paradajkovej omáčky Marinara

1. Rúru predhrejte na 180°C. Nachystajte si plech, ktorý vysteliete papierom na pečenie alebo poriadne vymastíte olivovým olejom.

2. Cestoviny buď predvarte podľa návodu, alebo len vyberte z obalu a poukladajte na plech (dočítate sa v návode, každé cestoviny sú v tomto individuálne), tak vytvoríte základnú vrstvu pre vaše lasagne.

3. Špenát nechajte rozmraziť vo veľkej mise a vyžmýkajte z neho prebytočnú vodu. Následne ho opečte na olivovom oleji (môžete ho rozmrazovať aj priamo tam). Keď bude hotový, odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.

4. V miske zmiešajte ricottu, vajce, hrsť mozzarelly, soľ a cesnakový prášok. Teraz do zmesi pridajte už trochu vychladnutý špenát, dobre premiešajte.

5. Na nachystanú vrstvu cestovín rozotrite časť omáčky Marinara (tak, aby vám omáčka ostala ešte aj na zvyšné vrstvy). Teraz pozdĺž celého plechu rozotrite ricottovú zmes so špenátom.

6. Pokračujte ďalšou vrstvou cestovín, omáčky Marinara a vrstvou ricottovej zmesi. Prikryte cestovinami, bohato zasypte zostávajúcim syrom. Ozdobte čerstvou bazalkou a dajte piecť prikryté fóliou približne 30 minút. Následne bez fólie pečte ešte 5 až 10 minút, aby ste mali chrumkavý syr.

7. Servírujte s čerstvou bazalkou a pokvapkané olivovým olejom.