Podľa Kristíny si dokážete exotické jedláv zjednodušenej verzii pripraviť aj doma. "Dôležité sú autentické omáčky a čerstvé suroviny. Mäso môžete tiež nahradiť údeným tofu. Ak čakáte návštevu, vyskúšajte tiež kreatívne servírovanie. Jedlo naservírujte buď v šalátovom liste, alebo napríklad vo vydlabanom kokosovom orechu." Tu je jej recept na teriyaki.

Exotické jedlo príjemne obohatí vašu kuchyňu.
Zdroj: Archív K. K.

Kuracie teriyaki v šalátovom liste

Potrebujete:

• 200 g kuracích pŕs

• 2 lyžice sezamového oleja

• dve tretiny hrnčeka strúhanej mrkvy

• 1 strúčik cesnaku

• 2 jarné cibuľky

• 1 červená paprika

• 1 balenie lúpaných gaštanov

• dve tretiny hrnčeka kešu orechov

• teriyaki marináda – množstvo podľa chuti

• listy ľadového šalátu/šalátové srdiečka

• 2 lyžice sezamových semiačok

 

1. Vo veľkej panvici alebo vo woku rozohrejeme 1 lyžicu sezamového oleja.

2. Kuracie prsia si najprv pozdĺžne prekrojíme na tenšie plátky a potom nakrájame na pásy a následne na malé kocky. Kocky opečieme na rozohriatej panvici na miernom ohni približne 3 – 5 minút z každej strany alebo kým nebude mäso prepečené. Presunieme ich na tanier a necháme mierne vychladnúť.

3. V rovnakej panvici rozohrejeme zvyšnú lyžicu sezamového oleja a pridáme cesnak (buď v celku, alebo pretlačený) a jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno (trochu si necháme aj na ozdobu nakoniec) a opekáme približne 30 sekúnd.

4. Do zmesi pridáme aj nakrájanú červenú papriku a opekáme ďalšie 2 minúty.

5. Na panvicu vylejeme dve tretiny teriyaki omáčky, zvyšok si necháme na poliatie na konci. Varíme približne 1 minútu a občas premiešame.

6. K zmesi pridáme kuracie kúsky a strúhanú mrkvu a všetko poriadne premiešame.

7. Šalát olúpeme tak, aby sme mali veľké zelené listy, ktoré použijeme na servírovanie. Naukladáme ich na tanier, aby zakryli celú plochu, a naplníme ich teriyaki zmesou. Ozdobíme sezamovými semiačkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.