Tento recept je podľa Krisíny skvelou náhradou raňajok. "Keďže obsahuje ovsené vločky, mlieko aj ovocie (podľa chuti) dokonale nahrádza tradičnejšiu ovsenú kašu. Orechové maslo alebo orechy sú vítaným a chutným doplnkom. Ja zbožňujem kešu alebo aj krém z lieskových orieškov." 

Chrumkavé ovsené vločky
Zdroj: Archív KK

Chrumkavé zapekané ovsené vločky s ovocím

Potrebujeme:

250 g bezlepkových ovsených vločiek
500 g mandľového mlieka
1 banán
180 g jahôd
190 g čučoriedok
1 vajce
50 g sirupu z agáve (ak máte radšej sladší koláčik, dajte 100 g)
30 g holandského kakaa

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.

2. Bezlepkové ovsené vločky nasypeme do veľkej misy. Následne prilejeme mlieko a zamiešame. Pridáme vajce a opäť zamiešame. Teraz prisypeme čučoriedky, jahody (nakrájané na menšie kúsky) a rozlámaný alebo pomliaždený banán. Opäť premiešame.

3. Úplne nakoniec pridáme kakao a sirup z agáve. Poslednýkrát premiešame, aby sa nám suroviny dôkladne spojili.

4. Pečieme 35 minút dozlatista a servírujeme s čerstvým ovocím, preliate javorovým sirupom (podľa chuti).