Rybacia polievka s kyslou kapustou

Rybacia polievka s kyslou kapustou
Zdroj: Archív

 120 g kyslej kapusty
120 g rybieho filé
100 g kyslej smotany
1 cibuľa
20 g paradajkového pretlaku
hladká múka na zahustenie
soľ
mleté čierne korenie
olej

Postup:

Na malom množstve oleja speníme najemno nakrájanú cibuľu a najemno nakrájanú, premytú kyslú kapustu. Premiešame, podlejeme vodou a privedieme do varu. Varíme približne 15 až 20 minút. Na záver pridáme na kocky nakrájané rybie filé, aby sa nerozdrobilo.

Do uvarenej polievky pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali menšie množstvo hladkej múky a paradajkový pretlak. Ešte raz necháme prevrieť, ochutíme soľou a koreníme a podávame.