Mrazená torta trio
250 g kyslej smotany
250 ml smotany na šľahanie
3 lyžice granka
3 lyžice instantnej kávy
3 lyžice práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
100 g čokolády na varenie
Postup:
- V jednej mise vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom. V druhej zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a obe smotany spolu zmiešame.
- Smotanovú zmes rozdelíme na tri časti. Jednu necháme neochutenú, do druhej zamiešame granko, do tretej instantnú kávu.
- Silikónovú formu na biskupský chlebíček vylejeme najprv grankovou smotanou. Na ňu nahrubo nastrúhame tretinu čokolády. Na to nanesieme bielu smotanovú časť a zopakujeme vrstvu strúhanej čokolády. Dezert zakončíme kávovou časťou posypanou zvyšnou strúhanou čokoládou. Formu vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Pred podávaním krátko ohrejeme dno formy, tortu vyklopíme na servírovací tanier a nakrájame na plátky.