Mrazená torta trio

Mrazená torta trio
Zdroj: Archív NMH

250 g kyslej smotany

250 ml smotany na šľahanie

3 lyžice granka

3 lyžice instantnej kávy

3 lyžice práškového cukru

1 balíček vanilínového cukru

100 g čokolády na varenie

Postup:

- V jednej mise vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu s vanilínovým cukrom. V druhej zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a obe smotany spolu zmiešame.

- Smotanovú zmes rozdelíme na tri časti. Jednu necháme neochutenú, do druhej zamiešame granko, do tretej instantnú kávu.

- Silikónovú formu na biskupský chlebíček vylejeme najprv grankovou smotanou. Na ňu nahrubo nastrúhame tretinu čokolády. Na to nanesieme bielu smotanovú časť a zopakujeme vrstvu strúhanej čokolády. Dezert zakončíme kávovou časťou posypanou zvyšnou strúhanou čokoládou. Formu vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Pred podávaním krátko ohrejeme dno formy, tortu vyklopíme na servírovací tanier a nakrájame na plátky.