Každé dieťa ocení zmrzlinu. Skúste z nej spraviť tortu. Do tortovej formy pokojne použite aj kupovanú ideálne rôznych farieb a chutí. Len ju nechajte trochu povoliť, navrstvite a dajte zmraziť, aby získala tvar. A na vrch dajte ozdobené zmrzlinové kornútky.

Ozdobené kornútky sú veľmi efektné.
Zdroj: instagram

Chrumkavé prekvapenie

Ak chcete spraviť niečo navyše, čo zákusok ešte vylepší, spravte naspodok chrumkavý korpus. Môže byť z rozmixovaných zmrzlinových kornútkov, ktoré premiešate s roztopeným maslom. Masu dajte v asi polcentimetrovej vrstve na dno formy a upečte do chrumkava. Vo vyhriatej rúre to trvá pár minút. 

Korpus môže byť aj z posekaných orieškov a  griláže pozliepaných nutelou, alebo dajte na  dno formy veľkú oplátku či vrstvu nadrobených pusiniek. Fantázii sa jednoducho medze nekladú.

Vyzdobené kornútky

Tortu môžete ozdobiť mrazeným ovocím, deti však ešte viac ocenia odzobu zo zmrzlinových kornútkov a kopčekov.

Pár kopčekov zo zmrzliny, ktorú použijete na tortu, si v mrazáku odložte zvlášť na tanierik. Keď tortu z formy vyberiete (aby sa vylúpla, nechajte ju chvíľu postáť a pomôžte si ostrým nožom), dajte kopčeky na jej vrch a na každý nastoknite kornútok, ktorý ste ozdobili.

Kornútok vám daruje alebo predá každý zmrzlinár. Ponorte okraje do roztopenej čokolády, posypte farebnou posýpkou alebo nasekanými orieškami a nechajte stuhnúť na pohárikoch. Potom dajte na toru 3-4 kopčeky zmrzliny a nastoknite kornútok. Ideálne je, ak kopčeky necháte trochu povoliť, budú lepšie držať na torte a aj kornúty sa lepšie prichytia, aby nepopadali.