Závin s ovčím syrom

Závin s ovčím syrom
Zdroj: Archív

600 g lístkového cesta, 100 g bazalkového pesta (polotovar), 400 g čerstvého ovčieho syra, 1 pór, 2 až 3 lyžice kyslej smotany, 1 žĺtok, soľ

Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na väčší obdĺžnik. Pór očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.

Obdĺžniky rovnomerne potrieme pestom a posypeme rozdrobeným syrom zmiešaným so smotanou. Navrch nasypeme kolieska póru.

Oba obdĺžniky zvinieme do závinov a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtok vyšľaháme s trochou vody a so štipkou soli a zmesou potrieme záviny.

Pečieme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na 2 cm rezy.