Žihľavová pochúťka
Potrebujeme:
10 včerajších rožkov
400 g vareného údeného mäsa
50 g rozpusteného masla
6 vajec
soľ
štipka muškátového orieška
2 hrste nasekanej žihľavy
hrsť lúpaných mandľových plátkov
- Pečivo nakrájame na kocky a v mise premiešame s rozpusteným maslom, so žĺtkami, žihľavou, soľou a s muškátovým orieškom.
- Údené mäso 10 minút povaríme, aby sme získali vývar, a nakrájame na kocky. Pridáme k ostatnej mase. Rožky zalejeme troškou vývaru a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
- Zapekaciu misu vymažeme maslom a navrstvíme do nej plnku. Povrch uhladíme a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Asi 10 minút pred dopečením posypeme plátkami mandlí.