Žihľavová pochúťka

Potrebujeme:

10 včerajších rožkov

400 g vareného údeného mäsa

50 g rozpusteného masla

6 vajec

soľ

štipka muškátového orieška

2 hrste nasekanej žihľavy

hrsť lúpaných mandľových plátkov

- Pečivo nakrájame na kocky a v mise premiešame s rozpusteným maslom, so žĺtkami, žihľavou, soľou a s muškátovým orieškom.

- Údené mäso 10 minút povaríme, aby sme získali vývar, a nakrájame na kocky. Pridáme k ostatnej mase. Rožky zalejeme troškou vývaru a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

- Zapekaciu misu vymažeme maslom a navrstvíme do nej plnku. Povrch uhladíme a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Asi 10 minút pred dopečením posypeme plátkami mandlí.