Viedenské krémové rezy
Potrebujete:
4 bielky
150 g práškového cukru
4 žĺtky
150 g mletých vlašských orechov
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžica polohrubej múky
Plnka:
300 ml mlieka
1 balíček Zlatého klasu
50 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
200 g zmäknutého masla
Poleva:
1 balenie citrónovej polevy v prášku
3 lyžice vody
Postup:
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor. Do snehu zašľaháme po jednom všetky žĺtky, zľahka primiešame orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po upečení vyberieme z plechu a zahorúca pozdĺžne nakrájame na štyri rovnako široké pásy. Necháme vychladnúť.
- Zo Zlatého klasu, z mlieka a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na penu s cukrom a do peny postupne zašľaháme puding. Pláty cesta potrieme plnkou a naskladáme na seba. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Citrónovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a polejeme ňou celý koláč. Vrátime do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy.