Viedenské krémové rezy

Potrebujete:

4 bielky

150 g práškového cukru

4 žĺtky

150 g mletých vlašských orechov

1 lyžička prášku do pečiva

1 lyžica polohrubej múky

Plnka:

300 ml mlieka

1 balíček Zlatého klasu

50 g práškového cukru

1 balíček vanilínového cukru

200 g zmäknutého masla

Poleva:

1 balenie citrónovej polevy v prášku

3 lyžice vody

Postup:

- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor. Do snehu zašľaháme po jednom všetky žĺtky, zľahka primiešame orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po upečení vyberieme z plechu a zahorúca pozdĺžne nakrájame na štyri rovnako široké pásy. Necháme vychladnúť.

- Zo Zlatého klasu, z mlieka a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na penu s cukrom a do peny postupne zašľaháme puding. Pláty cesta potrieme plnkou a naskladáme na seba. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

- Citrónovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a polejeme ňou celý koláč. Vrátime do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy.