Piškótové rezy

Potrebujete:

300 g hladkej múky

50 g masla

100 g práškového cukru

1 balíček prášku do pečiva

1 lyžica kakaa

6 až 7 lyžíc mlieka

40 dlhých piškót

100 ml studenej kávy

Krém:

750 ml mlieka

2 balíčky vanilkového pudingu v prášku

250 g práškového cukru

250 g masla

1 balíček vanilínového cukru

Poleva:

250 g práškového cukru

1 lyžica horúcej vody

1 lyžička oleja

3 až 4 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

- V mise zmiešame múku, maslo, cukor, prášok do pečiva, kakao a mlieko. Vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na dve polovice, každú vyvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.

- Z mlieka, pudingu a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na penu s cukrom a postupne doň zašľaháme vychladnutý puding.

- Jeden plát cesta potrieme polovicou krému. Piškóty ponamáčame v káve a poukladáme tesne vedľa seba na vrstvu krému. Zakryjeme zvyšným krémom a druhým plátom cesta. Koláč zaťažíme a dáme cez noc stuhnúť do chladničky. Na druhý z cukru, vody, oleja a citrónovej šťavy pripravíme polevu, ktorou polejeme vrch koláča. Necháme stuhnúť a nakrájame na rezy.