Piškótové rezy
Potrebujete:
300 g hladkej múky
50 g masla
100 g práškového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1 lyžica kakaa
6 až 7 lyžíc mlieka
40 dlhých piškót
100 ml studenej kávy
Krém:
750 ml mlieka
2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
250 g práškového cukru
250 g masla
1 balíček vanilínového cukru
Poleva:
250 g práškového cukru
1 lyžica horúcej vody
1 lyžička oleja
3 až 4 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
- V mise zmiešame múku, maslo, cukor, prášok do pečiva, kakao a mlieko. Vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na dve polovice, každú vyvaľkáme na veľkosť plechu a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.
- Z mlieka, pudingu a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na penu s cukrom a postupne doň zašľaháme vychladnutý puding.
- Jeden plát cesta potrieme polovicou krému. Piškóty ponamáčame v káve a poukladáme tesne vedľa seba na vrstvu krému. Zakryjeme zvyšným krémom a druhým plátom cesta. Koláč zaťažíme a dáme cez noc stuhnúť do chladničky. Na druhý z cukru, vody, oleja a citrónovej šťavy pripravíme polevu, ktorou polejeme vrch koláča. Necháme stuhnúť a nakrájame na rezy.