Fašírka v špenátových listoch
Potrebujeme:500 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa, 2 rožky, 1 pohár mlieka, 100 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 50 g slaniny, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, špenátové listy, plátky slaniny
Postup:
Rožky pokrájame a polejeme mliekom. Potom vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme nakrájané údené mäso.
Jemne nakrájanú cibuľu opražíme s nakrájanou slaninou, do zmesi pridáme vajce, ochutíme cesnakom, soľou, korením a vňaťou. Premiešame s mäsom. Ak treba, zahustíme strúhankou.
Vymastíme zapekaciu formu, ktorú vyložíme plátkami slaniny a listami špenátu. Navrstvíme mäsovú zmes a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia približne hodinu.