Zapekané piškóty s broskyňou

Dezert s tajomstvom
Zdroj: Archív

40 g piškót
80 g čokolády na varenie
80 ml likéru curaçao (modrý alebo bezfarebný)
4 zavárané alebo čerstvé broskyne
800 ml mlieka
4 vajcia
strúhaná kôra z 1 citróna
100 g mandlí
300 g kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
100 g vanilkového pudingu v prášku

Postup:

- Z mlieka, vanilínového cukru, polovice kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Vajcia rozdelíme, žĺtky zapracujeme do vlažného pudingu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s citrónovou kôrou a nasekanými madľami ho opatrne zapracujeme do pudingového krému.

- Piškóty rozdelíme do misiek vhodných na zapekanie. Na ne rozdelíme nalámanú čokoládu, pokvapkáme likérom a zakryjeme broskyňou.

- Do misiek nakoniec rozdelíme pudingový krém a nakoniec posypeme zvyšným cukrom. Zapekáme v rozohriatej rúre, až cukor navrchu skaramelizuje.