Nórska rybacia zmes
250 g filiet lososa
250 g filiet tresky
150 g paradajok
4 jarné cibuľky
50 g póru
125 g mrkvy
70 ml nízkotučného bieleho jogurtu
75 g nízkotučného mlieka
125 ml vody
šťava z pol citróna
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Paradajky ponoríme do vriacej vody, scedíme, schladíme pod studenou vodou, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Na veľkej teflónovej panvici podusíme paradajky, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór.
- Znížime teplotu, pridáme nakrájaný pór a mrkvu na kolieska. Jogurt zmiešame s mliekom, s vodou a s citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Tekutú zmes nalejeme k zelenine a dusíme, až mrkva zmäkne.
- Nakoniec do základu vložíme lososa a tresku a na miernom ohni podusíme domäkka. Podávame s chlebom alebo so šalátom.