Tvarohovo-ovocné lievance

Lievance potešia každého člena rodiny.
Zdroj: Archív NMH

3 vajcia, 1 lyžica kryštálového cukru, 1 hrnček jemného tvarohu, 1 vanilínový cukor,  2 lyžice hladkej múky, ostrúhaná kôra z pol citróna, maslo na opekanie, práškový cukor na posypanie,  ovocie na ozdobenie

Postup:

Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme na penu s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Primiešame tvaroh, citrónovú kôru a preosiatu múku.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do cesta. Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom a z cesta na nej opekáme lievance. Upečené lievance naservírujeme na taniere, ozdobíme sezónnym alebo zaváraným ovocím a posypeme práškovým cukrom.

Náš tip: Lievance sú vynikajúce aj preliate medom či javorovým sirupom.