Tvarohovo-ovocné lievance
3 vajcia, 1 lyžica kryštálového cukru, 1 hrnček jemného tvarohu, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice hladkej múky, ostrúhaná kôra z pol citróna, maslo na opekanie, práškový cukor na posypanie, ovocie na ozdobenie
Postup:
Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme na penu s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Primiešame tvaroh, citrónovú kôru a preosiatu múku.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do cesta. Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom a z cesta na nej opekáme lievance. Upečené lievance naservírujeme na taniere, ozdobíme sezónnym alebo zaváraným ovocím a posypeme práškovým cukrom.
Náš tip: Lievance sú vynikajúce aj preliate medom či javorovým sirupom.