Dvadsaťdvaročný študent si všetky potraviny nájde vonku. Obchádza kontajnery s odpadkami pri supermarketoch a vyberá z nich ovocie, zeleninu, ale aj mäso a z týchto surovín si pripraví chutné jedlo.

Supermarkety vyhodia denne potraviny za 2 300 dolárov, ktoré sú síce po záruke, ale stále konzumovateľné. Thaler nedávno prišiel s nápadom otvoriť reštauráciu, v ktorej bude ponúkať jedlo vyrobené z „odpadkov“ a to úplne zadarmo. „Verím, že jedlo je základným právom a malo by byť voľne zdieľané so všetkými,“ hovorí Thaler pre Huffingtonpost.

Napriek tomu, že v reštaurácii sa bude servírovať jedlo z odpadkov, nie je sa čoho báť. Maximus so svojím tímom ho totiž dôkladne skontrolujú a potraviny, ktoré sú zhnité alebo nepoužiteľné, vyhodia. Ostatné sú starostlivo umyté a spracované.

Reštaurácia okrem jedla ponúkne aj možnosť vychutnať si rôzne hudobné koncerty či čítanie poézie. Maximus chce týmto spôsobom bojovať proti nezmyselnému plytvaniu jedlom a pomôcť tým, ktorí si ho nemôžu dovoliť.

Foto: Profimedia.sk