Zemiakové krokety so škvarkami

Krokety sú výborné s kyslou kapustou.
Zdroj: Archív NMH

Potrebujeme:

400 g zemiakov

soľ

celá rasca

200 ml mlieka

3 lyžice krupice

4 lyžice najemno nakrájaných škvariek

1 lyžica nasekanej pažítky

strúhanka na obaľovanie

olej na vyprážanie

Postup:

- Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode spolu s rascou. Po uvarení scedíme, ešte teplé roztlačíme, pridáme vriace mlieko s krupicou a vypracujeme hustú kašu.

- Do kaše zapracujeme škvarky spolu s pažítkou.

- Zo zemiakovej zmesi tvarujeme malé krokety, ktoré obalíme v strúhanke. Vo väčšom hrnci rozpálime dostatočné množstvo oleja a krokety v ňom vyprážame dozlatista. Po vypražení necháme odkvapkať na papierovej utierke a teplé podávame.