Zemiakové krokety so škvarkami
Potrebujeme:
400 g zemiakov
soľ
celá rasca
200 ml mlieka
3 lyžice krupice
4 lyžice najemno nakrájaných škvariek
1 lyžica nasekanej pažítky
strúhanka na obaľovanie
olej na vyprážanie
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode spolu s rascou. Po uvarení scedíme, ešte teplé roztlačíme, pridáme vriace mlieko s krupicou a vypracujeme hustú kašu.
- Do kaše zapracujeme škvarky spolu s pažítkou.
- Zo zemiakovej zmesi tvarujeme malé krokety, ktoré obalíme v strúhanke. Vo väčšom hrnci rozpálime dostatočné množstvo oleja a krokety v ňom vyprážame dozlatista. Po vypražení necháme odkvapkať na papierovej utierke a teplé podávame.