Vianočný čas má svoje špecifické vône. Stačí povedať „Vianoce“ a jednému sa vybaví vôňa ihličia, ďalšiemu vanilky, škorice, kapustnice, vyprážanej ryby... A čo tak prevoňať svoj sviatočný domov aj výnimočnou vianočnou kávou?

Počas sviatočných dní sa nám niekedy nechce z domu vystrčiť ani nos. Lebo doma je príjemne a pokojne. Alebo aj preto, že vonku je aj tak všetko zavreté... Čo však robiť, keď máte chuť na nádherne napenené kapučíno?

„To nie je problém. Ak máte french press, teda nádobu na prípravu kávy, v ktorej je piest so sitkom, doma si poľahky pripravíte aj kapučíno,“ usmieva sa baristka Monika Matúšová z pražiarne kávy Zlaté Zrnko.

Baristka Monika Matúšová zo slovenskej remeselnej pražiarne Zlaté Zrnko
Zdroj: Ondrej Bobek