Gratinované ovocie

Potrebujeme: 2 broskyne, 2 nektárinky, 2 slivky, 2 granátové jablká, 250 g jahôd, 250 g malín, 2 vajcia, 2 žĺtky, 80 g jemného kryštálového cukru, 3 lyžice čerešňovej šťavy, lístky, mäta na ozdobenie

Postup: Broskyne, nektárinky a slivky umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame na plátky. Ovocie rozdelíme spolu s malinami, jahodami a jadierkami z granátových jabĺk do štyroch misiek vhodných na zapekanie.

Vajcia, žĺtky a cukor dáme do väčšej misy a nad horúcim vodným kúpeľom šľaháme 15 minút, kým nevznikne hustý krém. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a primiešame čerešňovú šťavu.

Krém rozdelíme na ovocie v miskách a zapečieme pod horúcim grilom, kým mierne nezhnedne. Vyberieme z rúry, ozdobíme lístkami mäty 
a ihneď podávame.

Gratinované ovocie
Zdroj: Archív