Špenátová roláda
1 balíček mrazeného špenátu
3 vajcia
100 g polohrubej múky
pol lyžičky soli
1 strúčik cesnaku
Plnka:
125 g masla
1 topený syr v črievku
3 vajcia uvarené natvrdo
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 žltá paprika
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Mrazený špenát necháme rozmrznúť a necháme ho na sitku úplne odkvapkať. V mise zmiešame špenát, žĺtky, múku, soľ a prelisovaný cesnak. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta. Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8 až 10 minút v rúre vyhriatej na 240 stupňov Celzia. Po upečení vyberieme, spolu s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Plnka: Žĺtky vymiešame s maslom a so syrom. Bielky a umyté farebné papriky najemno nasekáme, pridáme prelisovaný cesnak a všetko zamiešame do žĺtkovej zmesi. Osolíme a okoreníme.
- Špenátový korpus rozbalíme, odstránime papier a vnútornú stranu potrieme vaječnou zmesou. Opäť zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním odbalíme a nakrájame na plátky.