Špenátová roláda

Špenátová roláda
Zdroj: Archív NMH

1 balíček mrazeného špenátu

3 vajcia

100 g polohrubej múky

pol lyžičky soli

1 strúčik cesnaku

Plnka:

125 g masla

1 topený syr v črievku

3 vajcia uvarené natvrdo

1 zelená paprika

1 červená paprika

1 žltá paprika

2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

- Mrazený špenát necháme rozmrznúť a necháme ho na sitku úplne odkvapkať. V mise zmiešame špenát, žĺtky, múku, soľ a prelisovaný cesnak. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta. Cesto rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8 až 10 minút v rúre vyhriatej na 240 stupňov Celzia. Po upečení vyberieme, spolu s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť.

- Plnka: Žĺtky vymiešame s maslom a so syrom. Bielky a umyté farebné papriky najemno nasekáme, pridáme prelisovaný cesnak a všetko zamiešame do žĺtkovej zmesi. Osolíme a okoreníme.

- Špenátový korpus rozbalíme, odstránime papier a vnútornú stranu potrieme vaječnou zmesou. Opäť zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním odbalíme a nakrájame na plátky.