Cibuľové rožky
Cibuľové rožky
Zdroj: Archív

Cibuľové rožky

Potrebujeme:

500 g hladkej múky
2 až 3 lyžice oleja
1 vajce
2 žĺtky
štipka kryštálového cukru
1 kocka droždia
200 ml mlieka
soľ
mleté čierne korenie
2 veľké cibule
trocha oleja na opekanie

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a speníme na troche rozohriateho oleja. V miske zmiešame mlieko, cukor a droždie a necháme vzísť kvások. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme kvások, olej, vajce, soľ a korenie. Spracujeme na hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme tenšie kruhy, na ktoré nanesieme opečenú cibuľu. Kruh nakrájame na trojuholníky, zrolujeme a vytvarujeme do tvaru rožkov. Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahanými žĺtkami. Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Po upečení ešte horúce rožky potrieme vodou, v ktorej sme rozpustili trochu soli.