Citrónové košíčky

Citrónovú náplň môžete ozdobiť jedlými kvetmi.
Zdroj: Pinterest

Potrebujete:

500 g hladkej múky
375 g tuku na pečenie
150 g práškového cukru
2 žĺtky

Krém:

100 ml citrónovej šťavy
125 g kryštálového cukru
125 g tuku na pečenie
3 vajcia
1 lyžica kukuričného škrobu

Postup:

Z múky, tuku, cukru a zo žĺtkov vypracujeme hladké, lesklé cesto. Vyformujeme do gule, zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky. Po stuhnutí cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formičky na košíčky. Dno popicháme a formičky vložíme do vyhriatej rúry. Upečieme doružova. Vyberieme a necháme vychladnúť.

V hrnci privedieme do varu citrónovú šťavu, cukor a tuk. V miske rozšľaháme vajcia so škrobom a zmes za stáleho šľahania nalejeme do horúcej citrónovej zmesi. Na miernom ohni povaríme do zhustnutia.

Horúcim krémom naplníme vychladnuté košíčky a krém necháme vychladnúť. Po stuhnutí krém ľubovoľne ozdobíme a podávame.