Šalát s hruškami a so syrom
Potrebujeme:
600 g miešaného listového šalátu
100 g hrozna
2 hrušky
250 ml kyslej smotany
100 g syra s modrou plesňou
1 jarná cibuľka
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
olivový olej
šťava z pol citróna
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
- Hrušky ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hrozno umyjeme, osušíme, bobule poprekrajujeme a zbavíme jadierok. Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.
- V mise zmiešame zmes listových šalátov, pridáme hrušky, hrozno a cibuľku. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
- V menšej miske zmiešame postrúhaný syr so smotanou a pridáme do šalátu. Okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.