Šalát s hruškami a so syrom

Potrebujeme:

600 g miešaného listového šalátu

100 g hrozna

2 hrušky

250 ml kyslej smotany

100 g syra s modrou plesňou

1 jarná cibuľka

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

olivový olej

šťava z pol citróna

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

- Hrušky ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hrozno umyjeme, osušíme, bobule poprekrajujeme a zbavíme jadierok. Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.

- V mise zmiešame zmes listových šalátov, pridáme hrušky, hrozno a cibuľku. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

- V menšej miske zmiešame postrúhaný syr so smotanou a pridáme do šalátu. Okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.