Hrušky v karamelovom kréme

Potrebujeme:

4 až 8 zrelých hrušiek
150 g kryštálového cukru
1 l mlieka
2 balíčky vanilkového pudingu
1 citrón
250 ml šľahačkovej smotany
čokoláda na posypanie

Postup:

- Kryštálový cukor skaramelizujme na väčšej panvici, zalejme ho polovicou mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a odstavíme.

- Hrušky očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtiny. Pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme zvisle do širších sklenených pohárov. Zalejeme karamelovým krémom a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.

Karamel a hrušky krásne ladia.
Zdroj: Archív