Rizoto s hubami
Potrebujete:
320 g ryže na rizoto (Carnaroli)
150 g masla
50 ml olivového oleja
1 cibuľa
200 ml bieleho vína
4 lyžice strúhaného parmezánu
soľ
500 až 600 ml zeleninového vývaru
60 g sušených húb
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
- Huby namočíme na 30 minút do studenej vody. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci rozpustíme 100 g masla spolu s olejom, pridáme cibuľu a speníme dosklovita. Prisypeme ryžu, premiešame a podlejeme trochou vývaru. Pridáme huby a víno. Za stáleho miešania varíme, až sa tekutina vyvarí. Podlejeme ďalším vývarom. Takto ryžu varíme približne 15 minút.
- Hotové rizoto zjemníme zvyšným maslom. Pridáme parmezán, podľa potreby osolíme a primiešame petržlenovú vňať.