Rizoto s hubami

Potrebujete:

320 g ryže na rizoto (Carnaroli)

150 g masla

50 ml olivového oleja

1 cibuľa

200 ml bieleho vína

4 lyžice strúhaného parmezánu

soľ

500 až 600 ml zeleninového vývaru

60 g sušených húb

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

- Huby namočíme na 30 minút do studenej vody. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

- V hrnci rozpustíme 100 g masla spolu s olejom, pridáme cibuľu a speníme dosklovita. Prisypeme ryžu, premiešame a podlejeme trochou vývaru. Pridáme huby a víno. Za stáleho miešania varíme, až sa tekutina vyvarí. Podlejeme ďalším vývarom. Takto ryžu varíme približne 15 minút.

- Hotové rizoto zjemníme zvyšným maslom. Pridáme parmezán, podľa potreby osolíme a primiešame petržlenovú vňať.