Palacinková torta

Palacinková torta
Zdroj: Archív NMH

Potrebujeme:

50 g masla

150 g hladkej múky

2 vajcia

400 ml mlieka

štipka soli

maslo na opekanie

Plnka

1 balenie citrónového pudingu

200 ml mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

1 téglik bieleho jogurtu

1 téglik kyslej smotany

1 lyžica strúhanej citrónovej kôry

Poleva:

4 lyžice pomarančového džemu

strúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča

2 lyžice kryštálového cukru

2 lyžice brandy

Postup:

- V mise zmiešame múku, vajcia, mlieko a soľ na riedke cesto. Nakoniec primiešame rozpustené maslo. Necháme 30 minút v chlade odstáť.

- Z pudingu, mlieka a cukru uvaríme v hrnci hustý krém, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zamiešame jogurt, smotanu a citrónovú kôru.

- Z cesta na rozpustenom masle upečieme palacinky. Hotové palacinky potierame pudingovou plnkou a vrstvíme na seba. Hotovú tortu preložíme do tortovej formy a na 10 minút vložíme do rozohriatej rúry.

- Pomarančový džem zmiešame s pomarančovou šťavou a kôrou, s cukrom a brandy. Zmesou potrieme vrch torty, nakrájame a podávame.