Palacinková torta
Potrebujeme:
50 g masla
150 g hladkej múky
2 vajcia
400 ml mlieka
štipka soli
maslo na opekanie
Plnka
1 balenie citrónového pudingu
200 ml mlieka
2 lyžice kryštálového cukru
1 téglik bieleho jogurtu
1 téglik kyslej smotany
1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
Poleva:
4 lyžice pomarančového džemu
strúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča
2 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice brandy
Postup:
- V mise zmiešame múku, vajcia, mlieko a soľ na riedke cesto. Nakoniec primiešame rozpustené maslo. Necháme 30 minút v chlade odstáť.
- Z pudingu, mlieka a cukru uvaríme v hrnci hustý krém, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zamiešame jogurt, smotanu a citrónovú kôru.
- Z cesta na rozpustenom masle upečieme palacinky. Hotové palacinky potierame pudingovou plnkou a vrstvíme na seba. Hotovú tortu preložíme do tortovej formy a na 10 minút vložíme do rozohriatej rúry.
- Pomarančový džem zmiešame s pomarančovou šťavou a kôrou, s cukrom a brandy. Zmesou potrieme vrch torty, nakrájame a podávame.