Biela ryba s crème fraîche

Filety môžete použiť z obľúbenej bielej ryby.
Zdroj: Archív MNH

500 g filiet z tresky, zo zubáča, z platesy, halibuta alebo ostrieža

olej

1 lyžica masla

1 čili paprička

pol hrnčeka suchého bieleho vína

soľ

mleté čierne korenie

šťava z polovice citróna

štyri pätiny hrnčeka crème fraîche

pol hrnčeka nasekanej pažítky

Umyté a osušené filety sprudka opečieme na horúcom oleji. Vyberieme a odložíme do tepla.

Do výpeku pridáme maslo, nasekanú čili papričku, osolíme, okoreníme a prilejeme víno. Necháme chvíľu prevariť, vmiešame citrónovú šťavu, crème fraîche a premiešame. Varíme na miernom ohni asi 5 minút.

Nakoniec vrátime do omáčky rybu, premiešame s nasekanou pažítkou, necháme chvíľu povariť a odstavíme.