Delikatesa
Zdroj: Archív

Srnčie rezne s hruškovým čatní

Potrebujeme: 500 g srnčieho stehna

soľ

mleté čierne korenie

strúhanka

2 vajcia

olej

Čatní:

500 g hrušiek

1 strúčik cesnaku

1 mladá cibuľka

50 g hnedého cukru

soľ

mletá sladká paprika

mletá škorica

horčicové semienka

mleté klinčeky

Postup: Stehno nakrájame na rezne a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme. Obalíme v strúhanke, pritlačíme dobre rukou, ale nevklepávame. Namáčame v rozšľahaných vajciach a vysmažíme na horúcom oleji dozlatista z oboch strán.

Hrušky ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

V hrnci zmiešame cukor s octom a zmes privedieme do varu. Potom pridáme hrušky a všetky ostatné suroviny podľa chuti. Na miernom ohni za občasného premiešania varíme asi 30 minút. Zmes by mala byť hustá. Rezne podávame s teplých čatní a domácim chlebom.