Pohánka s hubami
Potrebujeme:
1 a pol hrnčeka lúpanej pohánky
2 a pol hrnčeka čerstvých húb
pol hrnčeka smotany na šľahanie
3 lyžice masla
olej na vymastenie plechu
soľ
mleté čierne korenie a medvedí cesnak, ktorý môžete nahradiť bazalkou
Postup:
- Pohánku zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu napučať.
- Huby očistíme a nakrájame na rovnakú veľkosť. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom huby sprudka opečieme. Pohánku scedíme, necháme mierne odkvapkať a primiešame k hubám. Do zmesi primiešame smotanu, dôkladne osolíme a okoreníme.
- Hubovo-pohánkovú zmes preložíme do vymasteného pekáča a pečieme v rozohriatej rúre 20 až 30 minút. Podávame k vareným zemiakom alebo ako prílohu k mäsu.