Pohánka s hubami

Potrebujeme:

1 a pol hrnčeka lúpanej pohánky

2 a pol hrnčeka čerstvých húb

pol hrnčeka smotany na šľahanie

3 lyžice masla

olej na vymastenie plechu

soľ

mleté čierne korenie a medvedí cesnak, ktorý môžete nahradiť bazalkou

Postup:

- Pohánku zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu napučať.

- Huby očistíme a nakrájame na rovnakú veľkosť. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom huby sprudka opečieme. Pohánku scedíme, necháme mierne odkvapkať a primiešame k hubám. Do zmesi primiešame smotanu, dôkladne osolíme a okoreníme.

- Hubovo-pohánkovú zmes preložíme do vymasteného pekáča a pečieme v rozohriatej rúre 20 až 30 minút. Podávame k vareným zemiakom alebo ako prílohu k mäsu.